gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш без мазнини и без глутен

Ябълков сладкиш без мазнини и без глутен

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5963k2k1k2
Ябълков сладкиш без мазнини и без глутен
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
06/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Това направо си е ябълков сладкиш за отслабване - без глутен и без мазнини"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • скир - 3 с.л.
  • нишесте от тапиока - 100 г или обикновено
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • лимонова захар - 1 пакетче
  • сироп от агаве - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • бадемово брашно - 1 с.л.
  • За украса
  • скир - 100 г
  • стафиди - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги настъргваме.

Разбиваме яйцата и ги сипваме при настърганите ябълки. Добавяме сиропа от агаве, нишестето от тапиока, канелата, ванилията, лимоновата захар, скира, бадемовото брашно и бакпулвера.

Смесваме добре и изсипваме в правоъгълна тефлонова тавичка.

Печем на 200 градуса около 25 минути.

Оставяме ябълковия сладкиш да изстине и да се стегне за 2-3 часа.

След това го нарязваме на квадратчета, подреждаме ги в чинийки и отгоре сипваме по 1 лъжичка скир върху всяко квадратче.

Поръсваме отгоре стафиди и сервираме ябълковия сладкиш без мазнини и без глутен.

Малко калории, много вкус.

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: