Начин на приготвяне
Обелваме ябълките и ги настъргваме.
Разбиваме яйцата и ги сипваме при настърганите ябълки. Добавяме сиропа от агаве, нишестето от тапиока, канелата, ванилията, лимоновата захар, скира, бадемовото брашно и бакпулвера.
Смесваме добре и изсипваме в правоъгълна тефлонова тавичка.
Печем на 200 градуса около 25 минути.
Оставяме ябълковия сладкиш да изстине и да се стегне за 2-3 часа.
След това го нарязваме на квадратчета, подреждаме ги в чинийки и отгоре сипваме по 1 лъжичка скир върху всяко квадратче.
Поръсваме отгоре стафиди и сервираме ябълковия сладкиш без мазнини и без глутен.
Малко калории, много вкус.
Опитайте!