Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Салата от картофи, червено цвекло и моркови

Салата от картофи, червено цвекло и моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-4
"Ако даваха Оскар за най-вкусна и здравословна салата, това непременно щеше да бъде нашия фаворит!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • картофи - 500 гр.
  • моркови - 5 бр.
  • зелен лук - 2 стръка или 1 гл. червен лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото, картофите и морковите се измиват и обелват. Цвеклото се нарязва или на кубчета, или на продълговати резенчета за да се свари по - бързо. Слага се в съд с малко вода и малко сол да ври.

Картофите се нарязват на средни парчета, морковите на кръгчета. Когато цвеклото леко почне да увира, се добавят морковите и картофите. От време на време се разбърква, за да могат картофите да се оцветят в червено.

Когато е готово, се сваля от огъня, ако има нужда се отцежда останалата вода.

Подправя се с лимонов сок и сметана по желание.

Добавят се нарязаният лук и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако сварите картофите, моркова и малка главичка цвекло необелени, после ги обелите и нарежете както се получи, добавите ситно нарязана глава лук и кисели краставички, забъркате всичко това с 1 с.л. гладка горчица, размита в 4с.л.винен оцет и част от разсола на краставичките и обилно полеете с олио, ще получите прекрасна салата Винегрет. Опитайте!
29.11.2024 19:59
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
този път добавих и лук.
14.01.2016 12:39
макъшка
макъшка
Да, и се нарича винегрет (руска кухня).
27.10.2011 13:55
Силвия Йотова
Силвия Йотова
Тази салата може да се направи и кисела, вместо сметана се добавят кисели краставички на кубчета и се овкусява с оцет и олио - става невероятна.
25.10.2011 08:58
1