Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Ребърца със спанак и ориз

Ребърца със спанак и ориз

Ребърца със спанак и ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Спазвайте стъпките в приготвянето на ребърцата със спанак и гарантираме, че резултатът ще бъде страхотен"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 300 г нарязани на малки парчета
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • нахут - 1/2 ч.ч. сварен
  • зеленчуци - 1 ч.ч. замразени микс /зелен боб, боб, смилянски боб/
  • спанак - 200 г
  • домати - 1 бр
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • сол
  • шафран
  • за кюфтенцата
  • кайма - 200 г
  • лук - 1/4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • канела - щипка
  • червен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете спанака, измийте и нарежете на малки парчета.

Сложете каймата в купа заедно с лука и чесъна, нарязани на дребно.

Добавете подправките и омесете каймата. Оформете малки топчета и заделете.

Включете котлона и сложете тавата за паеля. Налейте зехтин и изпържете ребърцата до златисто. Издърпайте ги по краищата и в средата сложете кюфтенцата.

Щом и те се запържат до златисто, добавете зеленчуците (замразените зеленчуци, чушката на ленти, спанака и нахута). Пържете до омекване.

Добавете домата, предварително настърган, и пресовайте чесъна. Изчакайте няколко минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Посолете и намалете котлона.

Варете до готовност на месото. Налейте вода, ако е извряла. Сложете шафрана и ориза. Без да усилвате, оставете да къкри на ниска степен до пълното извиране на водата и сваряване на ориза.

Изключете котлона и затворете тавата с капак. Оставете така за около 5 минути.

Сервирайте ребърцата със спанак в дълбоки чинии и добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Стана хубаво, почти като паеля!
15.10.2024 19:14