Начин на приготвяне
Изчистете спанака, измийте и нарежете на малки парчета.
Сложете каймата в купа заедно с лука и чесъна, нарязани на дребно.
Добавете подправките и омесете каймата. Оформете малки топчета и заделете.
Включете котлона и сложете тавата за паеля. Налейте зехтин и изпържете ребърцата до златисто. Издърпайте ги по краищата и в средата сложете кюфтенцата.
Щом и те се запържат до златисто, добавете зеленчуците (замразените зеленчуци, чушката на ленти, спанака и нахута). Пържете до омекване.
Добавете домата, предварително настърган, и пресовайте чесъна. Изчакайте няколко минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Посолете и намалете котлона.
Варете до готовност на месото. Налейте вода, ако е извряла. Сложете шафрана и ориза. Без да усилвате, оставете да къкри на ниска степен до пълното извиране на водата и сваряване на ориза.
Изключете котлона и затворете тавата с капак. Оставете така за около 5 минути.
Сервирайте ребърцата със спанак в дълбоки чинии и добър апетит!
Коментари