Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко със спанак, ориз и гъби

Агнешко със спанак, ориз и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Агнешко със спанак, ориз и гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Това си е перфектната чиния - агнешко със супер гарнитура"

Необходими Продукти

  • агнешки пържоли - 2 бр. от бут с кост
  • спанак - 300 г
  • гъби - 200 г микс
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - щипка и зърна
  • сол
  • зехтин
  • джоджен - щипка
  • магданоз - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка и плитка тенджера налейте една кафяна чашка зехтин. Загрейте и пуснете агнешките пържоли.

Изпържете за по 4-5 мин на страна.

Прибавете наситнения лук и продължете пърженето на слаб огън още 5 мин.

Добавете бланширания спанак и гъбите. Налейте чашка топла вода. Бръкнете ястието 5-6 мин, след което изсипете измития ориз.

Овкусете агнешкото с ориз с щипка черен пипер и 1 с.л. чер пипер на зърна, щипка джожден и магданоз.

Долейте с топла вода малко над равнището на продуктите.

Покрийте тенджерата с капак и гответе агнешкото със спанак, ориз и гъби до готовност на ориза.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: