Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кубчета, след което се поръсват с черния пипер. Задушава се спанакът с ориза, ситно нарязания магданоз и джоджена. Когато е готово, се разбърква с нарязаният на ситно чесън.
В намазнена тавичка се слагат половината картофи, отгоре спанакът и след това останалите картофи. Поръсва се със солта. Млякото се смесва с 1 ч.ч. вода и се залива ястието. Слага се да се пече на долния реотан за десетина минути в предварително загрята фурна на 160-170 градуса.
След това се пече и отгоре, и отдолу. Готви се, докато картофите се сварят. Когато са сварени, се прави заливката. Първо се разбиват яйцата. В отделна купичка се размива брашното с малко вода и се добавя към яйцата.
Разбива се добре, да няма бучки (ако ви е трудно толкова бързо с вилица, може с миксер). Накрая се добавя и киселото мляко и пак се разбива добре. Ястието се вади и се залива със заливката. Връща се обратно, докато се запече.
Бележка: Вкусът е доста силен и не е лека храна, затова става по-свежо, ако се яде с кисело мляко.