Начин на приготвяне
Поставяме пилето в тенджера, заливаме го с водата и варим около 1 час.
Изваждаме пилето, обезкостяваме го и нарязваме само месото на малки късчета.
Бульона прецеждаме и към него добавяме солта, лимоновия сок, розмарина, черния пипер, куркумата и кърито.
Загряваме тефлонова тенджера на котлона и в нея сипваме шарлана.
Сипваме в него лука, който предварително сме нарязали на дребно. Пържим 1-2 минути и добавяме месото.
Нарязваме гъбите на дребно и сипваме и тях в тенджерата. Пържим 5-6 минути и добявяме ориза, разбъркваме и след 2-3 минути добавяме виното, а след това и бульона.
Разбъркваме, намаляваме котлона на средна температура и покриваме тенджерата с капака.
Готвим ориза с пиле 35 минути и изключваме котлона.
Оставяме ориза Арборио с пиле и гъби така за 15 минути.
След това сервираме ризотото.