Начин на приготвяне
Пилето нарязваме на порции. Слагаме в тенджерка, наливаме вода и варим за 10 минути.
Изливаме водата, измиваме порциите пиле и слагаме в съда, в който ще готвим (който предпочита може да запази бульона от варенето, но трябва добре да обере образувалата се пяна). При месото от пиле наливаме олио или зехтин (5 с.л.) и запържваме.
Прибавяме почистени и нарязани гъби, настърган лук и нарязан морков. Ръсваме черен пипер, чубрица, сушен магданоз на вкус и пушен червен пипер.
Разбъркваме няколко пъти и прибавяме измития ориз. Наливаме топла вода (4-5 ч.ч.), зависи колко гъсто искаме да е ястието, и варим до готовност.
Коментари