Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ароматно пиле с гъби и ориз

Ароматно пиле с гъби и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ароматно пиле с гъби и ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
07/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Кухнята ни ухае на най-вкусното пиле с ориз и гъбки"

Необходими Продукти

  • пиле - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр
  • печурки - 200 г
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - сушен
  • пушен червен пипер - 1/2 к.л.
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето нарязваме на порции. Слагаме в тенджерка, наливаме вода и варим за 10 минути.

Изливаме водата, измиваме порциите пиле и слагаме в съда, в който ще готвим (който предпочита може да запази бульона от варенето, но трябва добре да обере образувалата се пяна). При месото от пиле наливаме олио или зехтин (5 с.л.) и запържваме.

Прибавяме почистени и нарязани гъби, настърган лук и нарязан морков. Ръсваме черен пипер, чубрица, сушен магданоз на вкус и пушен червен пипер.

Разбъркваме няколко пъти и прибавяме измития ориз. Наливаме топла вода (4-5 ч.ч.), зависи колко гъсто искаме да е ястието, и варим до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: