Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции, поставете в тенджера със студена вода.
Поставете тенджерата на огъня и след като заври, изсипете водата и наново измийте пилето. Отново го поставете в тенджерата, налейте студена вода и го поставете на огъня, добавете зеленчуковата подправка и зърната черен пипер, варите до готовност на месото.
В тава разтопете маслото и добавете нарязаните на ситно лук и на по едро гъби, пържите до лек загар на гъбите.
Добавете добре измития и прецеден ориз, пържите до стъклен цвят на ориза. Премахнете тавата от огъня и добавете замразения нарязан спанак, разбъркайте добре.
Налейте 4 ч.ч. от бульона на пилето в тавата, посолете на вкус и разбъркайте.
Наредете порциите пилешко месо, завийте с алуминиево фолио тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 30 минути така.
Премахнете фолиото и печете за 5-10 минути до много лек загар.
Не препичайте!
Става много вкусно и сочно пиле с ориз с невероятен вкус!
Коментари
Резултата довечера !!