Турски сиропирани топки

Турски сиропирани топки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
40
"Сиропирани топки за гости, които определено ще впечатлят всеки, който ги опита - по турска рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 3.5 в.ч.
  • топла вода - 2 в.ч.
  • суха мая - 1 пак.
  • захар - 1 с.л
  • за захарния сироп
  • захар - 2 в.ч.
  • вода - 1.5 в.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр. кората
  • ванилия - 1 пак.
  • шоколадов топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете захарта, водата, лимоновия сок и кора.

Поставете на котлона и изчакайте да заври. Махнете и добавете ванилията. Разбъркайте и оставете до пълно охлаждане.

В купа сложете брашното, захарта, водата, маята и водата. Разбъркайте с тел до еднородна смес.

Оставете за 1 час да втаса на топло. Загрейте дълбок тиган с олио и изпържете топките от двете страни до златисто, като гребете с две лъжици от сместа и пускате в тигана.

Извадете пържените топки върху кухненска хартия.

Потопете топките в захарния сироп за няколко минути и извадете.

Подредете сиропираните сладки в подходяща чиния.

Преди да сервирате турските сиропирани топки, полейте с шоколадовия топинг.

Източник: Anelia Lia

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: