Сиропирани топки с грис

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сиропирани топки с грис
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Един ден сигурно ще минем на диета, но не и днес, защото днес има неустоими сиропирани топки с грис"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимон - 1/2 бр. настъргана кората
  • ванилова захар - 1 бр.
  • грис - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 бр.
  • за овалване
  • грис - 1 ч.ч.
  • сироп
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • лимон - 0.5 бр. нарязан
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с вилица, добавете ваниловата захар, настърганата на ситно ренде лимонова кора, киселото мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес.

В друга купа смесете сухите съставки брашно, грис и бакпулверите. Сипете яйчната смес към сухите съставки и разбъркайте добре с шпатула. Оставете сместа за 30 минути да се сгъсти добре.

От полученото тесто оформете топчета, колкото голям орех, оваляйте ги в грис и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете за около 20 минути до бледорозов загар.

Докато се пекат, сварете сиропа, като смесите всички съставки и варите до разтопяване на захарта.

Подредете горещите топки в тава и ги полейте със сиропа равномерно с голяма лъжица.

След като се охладят и поемат всичкия сироп, сервирайте вкусните сиропирани сладки.

Сиропираните топки с грис са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: