Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Есенна селска топеница от с. Ласкар

Есенна селска топеница от с. Ласкар

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689631
Есенна селска топеница от с. Ласкар
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
09/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Есенна топеница - не ни остава друго, освен да вземем един хляб и да почваме"

Необходими Продукти

  • лапад - 150 г
  • киселец - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава кромид
  • брашно - 3 с.л. (с връх)
  • джоджен - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • гореща вода - ~ 450 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази топеница нарежете на дребно лука и чесъна и ги запържете за 1-2 мин в 3 с.л. олио.

Добавете към тях лапада и киселеца (нарязани на лентички).

Овкусете с подправките и задушете за още 2-3 мин.

Загрейте 50 мл олио и запържете в него брашното.

Започнете да добавяте на части водата при непрекъснато разбъркване.

Щом получите средно гъста каша, прехвърлете сместа от лапад и киселец в нея.

Разбъркайте и снемете от огъня есенната селска топеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: