Начин на приготвяне
Смесваме брашното и бакпулвера.
Счупваме яйцата и прибавяме останалите съставки.
Разбъркваме с лъжица докато получим гладка смес.
Разстиламе на тънък пласт сместа върху хартия за печене.
Печем пандишпановия блат в загрята фурна на 180°C за около 8 минути.
След като блатът покафенее, го изваждаме, махаме хартията за печене и го слагаме върху кухненска кърпа.
Навиваме на руло с помощта на кърпата и го оставяме.
През това време нарязваме локума на по малки парченца.
Развиваме внимателно сладкото руло и намазваме с конфитюра, подреждаме парченцата локум и навиваме рулото.
Колкото повече престоява, толкова по-вкусно става лимоновото руло с локум, защото се напоява от конфитюра.