Начин на приготвяне
Локумът се нарязва на парчета и се слага да ври на водна баня. Прибавя се 150 мл вода и се разтопява.
След като е разтопен, се прибавят орехите, които са натрошени на едро.
Яйцата със захарта се разбъркват на пяна.
В брашното се слага ванилията, след което брашното се пресява и се прибавя към яйцата и захарта при продължително бъркане.
Прибавя се олиото на тънка струя.
Готовото пандишпаново тесто се изсипва в тавата с дупки върху хартия.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за 20 минути.
След като се изпече, се изважда от фурната, покрива се с кърпа и се обръща върху кърпата.
Хартията се отделя внимателно.
Приготвеният пандишпанов блат се намазва с локума и орехите.
Навива се сладкото руло с помощта на кърпата.
Пандишпановото руло с локум се поръсва с пудра захар.