Начин на приготвяне
Приготвяме основата: смесваме брашното, захарта, какаото и бакпулвера.
Разбиваме яйцата и ги сипваме в сместа. Разтваряме кафето в млякото и добавяме към останалите продукти. Разбъркваме и изсипваме в намазана с масло форма, която е подходяща за микровълнова. Поставяме в микровълновата и пускаме за 5 минути на максимална мощност. Оставяме основата настрани.
За крема намачкваме сварената тиква и я смесваме със захарта, ванилията, маскарпонето, заквасената сметана и изварата. Добавяме нишестето и накрая - яйцето.
Разбъркваме много добре и изсипваме върху основата. Поставяме в микровълновата.
Пускаме на максимална мощност и печем 20 минути, като проверяваме 2-3 пъти степента на изпичане. Трябва да остане кремообразно, а не да се препича.
За заливката смесваме течната сметана, маслото, захарта и какаото и ги разбиваме за кратко.
Заливаме отгоре тиквения чийзкейк и го пускаме в микровълновата за още 5-6 минути.
Оставяме тиквения чийзкейк с кафе в микровълнова да изстине напълно и по желание го прибираме в хладилника или го оставяме на стайна температура да се стегне за 1 нощ.