Начин на приготвяне
Бисквитите и корнфлейкса се смилат и се смесват. Към тях се добавя захарта.
Кравето масло се разтопява и се излива към горната смес. Разбърква се хубаво.
Отваряме ринг с размер 20 см се поставя върху поднос. Отстрани на ринга се поставя ацетатна хартия.
На дъното на ринга се разполага сместа, като хубаво се притиска. Поставя се в хладилник.
Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Тиквата се сварява или изпича. Пасира се и към нея се прибавят захарта, крема сиренето и ванилията. Всичко се разбърква до хомогенизиране.
Желатинът се поставя на водна баня до разтопяването му. Охлажда се и тогава се прибавя към чийзкрема.
Чийзкремът се изсипва във формата и тиквения чийзкейк се поставя в хладилник за няколко часа.
Освобождава се от формата и тиквеният чийзкейк без печене се украсява със смлени орехи и парченца тиква от рачел.
Да ви е сладко!