Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Тиквен чийзкейк с кафе в микровълнова

Тиквен чийзкейк с кафе в микровълнова

Тиквен чийзкейк с кафе в микровълнова
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За основата
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • разтворимо кафе - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
  • За крема
  • тиква - 2 ч.ч. сварена
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • извара - 100 г
  • маскарпоне - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • нишесте - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • За горния слой
  • течна сметана - 6 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 50 г разтопено
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме основата: смесваме брашното, захарта, какаото и бакпулвера.

Разбиваме яйцата и ги сипваме в сместа. Разтваряме кафето в млякото и добавяме към останалите продукти. Разбъркваме и изсипваме в намазана с масло форма, която е подходяща за микровълнова. Поставяме в микровълновата и пускаме за 5 минути на максимална мощност. Оставяме основата настрани.

За крема намачкваме сварената тиква и я смесваме със захарта, ванилията, маскарпонето, заквасената сметана и изварата. Добавяме нишестето и накрая - яйцето.

Разбъркваме много добре и изсипваме върху основата. Поставяме в микровълновата.

Пускаме на максимална мощност и печем 20 минути, като проверяваме 2-3 пъти степента на изпичане. Трябва да остане кремообразно, а не да се препича.

За заливката смесваме течната сметана, маслото, захарта и какаото и ги разбиваме за кратко.

Заливаме отгоре тиквения чийзкейк и го пускаме в микровълновата за още 5-6 минути.

Оставяме тиквения чийзкейк с кафе в микровълнова да изстине напълно и по желание го прибираме в хладилника или го оставяме на стайна температура да се стегне за 1 нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: