Начин на приготвяне
Свински ребра по австрийски, които ще се харесат на всеки любител на мръвката.
1. Смесете всички съставки за маринатата в купа и намажете обилно с нея свинските ребра.
2. Покрийте със стреч фолио тавичката с ребрата и ги оставете да се мариноват в хладилника - за предпочитане за ден-два. Дръжте останалата марината също покрита в хладилника.
3. Извадете маринованите ребра от хладилника да постоят поне поне 30 минути преди термичната обработка.
4. Намажете ребрата с останалата марината, посолете ги и покрийте тавичката с два листа алуминиево фолио и поставете на средната решетка във фурната. Фурната се загрява на 160 градуса за фурна с конвекция или 180 градуса с включен горен и долен реотан.
5. Извадете ребрата от фурната след 60-70 минути и сервирайте веднага.
Тези вкусни ребра по австрийска рецепта вървят добре с домашно приготвен хляб и свежа зеленчукова салата.
Да ви е сладко!