Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра по австрийски

Свински ребра по австрийски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински ребра по австрийски
Снимка: Зори
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Добър апетит със свински ребра по австрийска рецепта, към които знаем, че няма да останете безразлични"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • за марината
  • ябълков сок - 1 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чили - 1/2 к.л. на прах
  • мед - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • розмарин - 2 с.л. ситно нарязан
  • чесън - 3 скилидки, пресован
  • черен пипер - 1/2 к.л., смлян
  • морска сол - 1/2 к.л., смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински ребра по австрийски, които ще се харесат на всеки любител на мръвката.

1. Смесете всички съставки за маринатата в купа и намажете обилно с нея свинските ребра.

2. Покрийте със стреч фолио тавичката с ребрата и ги оставете да се мариноват в хладилника - за предпочитане за ден-два. Дръжте останалата марината също покрита в хладилника.

3. Извадете маринованите ребра от хладилника да постоят поне поне 30 минути преди термичната обработка.

4. Намажете ребрата с останалата марината, посолете ги и покрийте тавичката с два листа алуминиево фолио и поставете на средната решетка във фурната. Фурната се загрява на 160 градуса за фурна с конвекция или 180 градуса с включен горен и долен реотан.

5. Извадете ребрата от фурната след 60-70 минути и сервирайте веднага.

Тези вкусни ребра по австрийска рецепта вървят добре с домашно приготвен хляб и свежа зеленчукова салата.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: