Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с кисело зеле по селски

Свински ребра с кисело зеле по селски

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Свински ребра с кисело зеле по селски1 / 2
20/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • кисело зеле - 1.500 кг (1 зелка)
  • ориз - 100 г (1/2 ч.ч.)
  • мас - 100 г (1/2 ч.ч.) (свинска)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле на дребно. Нарязваме ребрата на парчета.

Сваряваме ги заедно докато зелето поомекне. (Може и в тенджера под налягане за 15 минути.)

Задушаваме ориза в мазнината с малко вода за 5-10 минути.

Изсипваме в тавичка зелето и ориза и ги разбъркваме. Върху тях нареждаме ребрата и заливаме с 1 ч.ч. топла вода.

Печем в умерена фурна за 30-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: