Зелена салата с поширани яйца

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
492
2k
2k
631
1
12/11/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо448
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • салата айсберг - 1 бр.
  • авокадо - 1 бр. меко
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сок от лайм - 1 ч.л.
  • кедрови ядки - 2 с.л. печени
  • черни маслини - 10 бр. без костилка
  • яйца - 4 бр.
  • За соса
  • йогурт - 6 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • зехтин - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелена салата с поширани яйца и авокадо - истинска наслада за небцето!

Обелваме авокадото и го намачкваме в купичка. Добавяме солта, оцета, зехтина и сока от лайм и разбъркваме, за да се получи хубав дресинг.

Нарязваме салатата айсберг на ситно. Нарязваме вътре маслините и заливаме с дресинга. Сипваме кедровите ядки и разбъркваме хубаво.

Пошираме яйцата.

Сипваме от салатата в 4 дълбоки чинии и отгоре поставяме по едно яйце.

Смесваме йогурта, майонезата, солта и зехтина и с този сос поливаме отгоре зелената салатата.

Сервираме веднага салатата с яйца.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар