Свинско бон филе със сметана

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
84
184
01/10/2013
"Нежно свинско месце, окъпано във фин сметанов сос, които само чакат да бъдат изядени .... Извинете ни, май се отнесохме "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 113
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското бонфиле на пържоли с дебелина около 1 см. Съвсем леко ги начукайте. Посолете, натрийте с черен пипер и напръскайте с лимонов сок. Оставете месото за 30 минути в хладилник.

Почистете лука и го нарежете на тънки филии. Топеното сирене се нарязва на филии.

В предварително намазнена йенска тенджера се поставят ред от бонфилето, отгоре се покрива с ред нарязани на филии гъби, лук и топено сирене.

Повтаря се до изчерпване на продуктите. Залива се със смес от сметана и бяло вино и се пече около 120 минути на 180-200 градуса.

Поднася се с гарнитура от задушени зеленчуци.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ДОРА ХОЛЯНОВА
Сготвих тази рецепта, сложих продуктите в гърне, стана страхотно. Гостите ми оцениха храната подобаващо-изядоха всичко.
При приготвянето ми се стори подозрително с този лимонов сок, но вече го бях сложила. Според мен трябва да отпадне от рецептата.
1
0
Александрина Пенчева
Абсурдно е бон филе нарязано по този начин да се пече 2 часа. Щв изгори и ще стане сухо.
8
0
Stefan Kirilov
Stefan Kirilov
17.10.2013 16:28
700 килограма бонфиле=бая свине
15
7