Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Италианска мидена супа

Италианска мидена супа

MarianeMariane
Джедай
5611k
Италианска мидена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Ако Данте наистина бе видял Рая, щеше да знае, че това е любимата супа на ангелите"

Необходими Продукти

  • миди - 1.75 кг с черупки
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 120 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 с.л. сок
  • магданоз - 4 с.л.
  • черен пипер
  • хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете мидите със студена вода, внимателно почистете черупките, като остраните всички миди, чиито черупки са отворени.

Загрейте зехтина заедно с пресования чесън и магданоза. Налейте виното, кипнете и оставете да ври около 30 секунди, за да изври алкохолът.

Сложете мидите, захлупете и задушавайте 2-3 минути, като от време на време разтърсвате съда.

Извадете мидите и ги почистете от черупките, а соса прецедете през тензух и поръсете с черен пипер.

Сервирайте препечена филийка хляб, покрита с мидите и обилно залята със сос. Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: