Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Черноморска мидена супа

Черноморска мидена супа

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Черноморска мидена супа
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Толкова вкусна Черноморска мидена супа няма да намерите и на морето"

Необходими Продукти

  • черни миди - 300 г
  • сьомгова пъстърва - 100 г филе
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 1 щипка сушен
  • девесил - 1 щипка сушен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • целина - 1 с.л. /ж/
  • картофи - 2 бр.
  • фиде - 2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме мидите и ги сипваме в тенджера. Заливаме ги с виното и доливаме вода, колкото да се покрият. Варим ги, докато се отворят, изсипваме течността и ги оставяме да се охладят.

Почистваме ги от черупките и ги сипваме в тенджера с вода.

Нарязваме филето от риба на малки парчрченца и го сипваме при мидите. Слагаме тенджерата на котлона и варим.

Веднага след като сме поставили тенджерата на котлона, добавяме и моркова, целината и лука много ситно нарязани. Варим около 10 минути и добавяме и картофите, които сме нарязали на тънки ивички.

Добавяме зехтина, розмарина, девесила, солта и пипера и варим още 15 минути. Накрая добавяме фидето и изключваме котлона, като оставяме тенджерата на него.

1-2 минути след като сме изключили котлона, сипваме прясното мляко и разбъркваме. Поставяме капака на тенджерата и оставяме да се задуши около 15 минути.

След това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#241046
Потребител#241046
Страхотна "Черноморска" рецепта - със зехтин, сьомгова пъстърва, розмарин....Кой ви излъга че сте готвачи?????
18.03.2020 11:34
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Мими, гласувах с 5 ,защото обожавам морската храна. Бих си позволила само да отбележа нещичко. Пробвай другия път да добавиш мидите направо с черупката 5 минути преди да свалиш ястието от котлона. Ако пък не обичаш да са ти с черупките си ги свари предварително за кратко без много вода, защото те си пускат тази която съдържат в черупката. Не изхвърляй бульона, а си го добави в супата, защото иначе изхвърляш цялата есенция и морския вкус. Слагай мидите винаги накрая, защото те нямат нужда да се варят толкова, стават жилави. Просто реших да дам съвет с цел да бъда полезна :) Надявам се да не ти е неприятно. Поздрав от мен :)
25.09.2017 14:45
1