Начин на приготвяне
Разтопете половината масло в тенджера и запържете половината лук за 1-2 минути. Прибавете магданоза и мащерката, черния пипер и бялото вино, кипнете.
Прибавете мидите и варете 3-5 минути, като от време на време разтръсквате тенджерата. Извадете мидите в купа и прецедете бульона.
Разтопете оставащото масло в тиган, добавете оставащия лук и запържете за 1-2 минути. Добавете праза, резенето, моркова и шафрана и задушете за 3-5 минути.
Прибавете запазения бульон, кипнете и варете още 5 минути докато зеленчуците омекнат. Прибавете рибения бульон и кипнете. Овкусете със сол и черен пипер, варете още 5 минути.
Прибавете царевичното брашно, предварително смесено с малко вода и варете още 2-3 минути. Добавете сметаната, мидите и ситно нарязания домат. Разбъркайте за 1-2 минути, махнете от котлона и поднесете.