Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Маслен кекс с локум

Маслен кекс с локум

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Маслен кекс с локум
Снимка: Мария Симова
2 / 4
14/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Маслен кекс с локум, чийто аромат приканва всеки да си вземе по-голямо парче"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч. разтопено и охладено
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • локум - 1 кутийка розов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер яйцата и захарта. Прибавете към тях разтопеното и охладено масло на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Добавете киселото мляко и предварително смесените пресято брашно с бакпулвера, разбъркайте с шпатула до еднородна и гладка смес.

Сипете сместа в намаслена форма за кекс и я заравнете. Нарежете локума на по-малки парчета и ги забодете в сместа.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кекса за около 40 минути, да суха клечка.

Много мек и сочен кекс с локум!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Брашното е много и се наложи да добавя 1 чаена чаша прясно мляко
22.10.2022 18:34
1