Начин на приготвяне
За моя лимецов маслен кекс с какао яйцата се разбъркват на пяна.
Прибавя се кафявата захар и се разбиват на силна степен с миксер.
Брашното се пресява в отделна купа.
Прибавя се какаото и се разбърква много добре.
Към яйцата се прибавя козето прясно мляко.
Бъркането продължава.
Постепенно се прибавя брашното с какаото при продължително бъркане.
Маслото се разтопява и се прибавя на тънка струя в сместа, като се разбърква много добре.
Най-накрая се прибавя бакпулверът.
Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенност.
Изсипва се във форма за кекс, която предварително е намазана с олио и брашно.
Печете какаовия кекс се 50 мин на 180 °C.