Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Ноемврийска салата с праз

Ноемврийска салата с праз

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Ноемврийска салата с праз
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
15/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Какво по-подходящо от ноемврийска салата с праз през ноември - и ние не се сещаме"

Необходими Продукти

  • праз - 2 - 3 стръка (тънички)
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени
  • домати - 1 средно голям
  • магданоз
  • сол - прясно смляна (едра морска или хималайска)
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наричам салатата ноемврийска заради наличието на праз лук и печени пиперки в нея. През ноември празът трайно се настанява на българската трапеза, та чак до март.

Изберете тънички и крехки стъбла праз за салатата. Изчистете и измийте добре. Нарежете ги на тънки шайбички, посолете с прясно смляна сол (едра морска или хималайска) и претрийте леко, за да омекне.

Зелените пиперки изпечете и обелете. Нарежете на ситно и прибавете при праза.

Добавете домата нарязан на кубчета.

Магданоза измийте и нарежете заедно със дръжките(за аромат).

Разбъркайте зеленчуковата салата, след като добавите зехтин.

Да ви е вкусно!

Ноемврийската салата с праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: