Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Бял боб с джолан в тенджера под налягане

Бял боб с джолан в тенджера под налягане

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бял боб с джолан в тенджера под налягане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Знаете ли за какво ще използвате тенджерата под налягане днес? - За вкусния боб с джоланче"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.обезкостен
  • бял боб - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задължително бобът се накисва в студена вода от вечерта.

Поставете го в тенджера да заври, измийте и прецедете, поставете го в тенджера под налягане.

Измийте джолана и го подсушете, запържете го в дълбока тенджера с нагрятото олио от всички страни. Поставете го при боба, заедно с една глава лук (нарязана на ситно) и малко сол. Налейте вода, затворете капака на тенджерата и поставете на котлона, варите за 30 минути, след като вентилът започне да съска.

В тенджерата, където сте запържили джолана, запържете почистените, измити и нарязани на ситно зеленчуци, добавете брашното и червения пипер, разбъркайте и изсипете в тенджерата при боба, която се отваря след като налягането е паднало и вентила не издава звук.

Разбъркайте добре и прибавете ситно нарязания джоджен, посолете ако е нужно и варите до готовност, но вече при отворена тенджера.

Бърза и много вкусна боб чорба.

Белият боб с джолан в тенджера под налягане е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: