Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с боб в тенджера под налягане

Свинско с боб в тенджера под налягане

Свинско с боб в тенджера под налягане
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Тенджерата под налягане - пръв помощник на заетите домакини"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • бял боб - 500 г
  • лук - 1 бр
  • олио - 1 к.ч
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 1 к.л
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате боба от вечерта, измивате го в няколко води и сипвате в тенджерата под налягане. Месото нарязвате на порции и също добавяте към боба. По желание може да се добави чушка и морков. Лука нарязвате на едро и сипвате в тенджерата.

Сипвате вода, но не много, защото в тази тенджера не извира много. Добавете 1-2 лъжици олио, поръсете с джоджен и затворете с капака. Сложете на умерен котлон и варете около 35 - 40 минути, след отварянето направете запръжка с малко олио, брашно и червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: