Арабски Специалитет - Марокански Бисквити

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
22/02/2018
"Чак от Африка донесохме рецептата за тези топящи се в устата марокански бисквити "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 512
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 150 градуса - грил

Плоска тава покрита с хартия за печене

Бадемите се обелват от люспата, като се накисват във вряла вода за около 5 мин. Изцеждат се и се разтъркват в суха кърпа. Обелените бадеми се оставят за около 1 час на стайна температура да се подсушат много добре.

Пудрата захар и изсушените бадеми се поставят в бландер/ робот и се смилат до паста. Изваждат се в купа и се добавя разтопеното масло със стайна температура, ванилията и малкото сол. Добавят се един по един и жълтъците и се размесва с ръце.

Накрая отгоре се прибавя и бакпулвера, отново се разбърква с ръце. Пръстите на ръката се натопяват в портокаловата вода, откъсват се топчета около 25-30 г г едното и между дланите се оформя топка.

Топките се поставят в купа с пудра захар, овалват се от всички страни. Подреждат се в тавичка с хартия на разстояние едно от друго. Фурната се загрява на най-висока степен - 250 градуса - грил.

Тавата се поставя на средна скара във фурната и веднага се изключват градусите. Пече се за 10-12 мин. След 12 минути се наблюдават, защото лесно прегарят, топките трябва да останат бели.

Забележка: Висококачествени марокански бисквити, кито се сервират само по специални поводи, сватби, кръщенета и подобни. Винаги са придружени с чаша ментов марокански чай.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар