Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки Галеник

Палачинки Галеник

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Палачинки Галеник
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Супер палачинки за вашите галеници - пригответе им ги още днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 100 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • каймак - 200 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете сухите съставки в съд. Брашното задължително пресейте със сито, за да може палачинките да станат пухкави и въздушни.

Смесете каймака и прясното мляко. Ако не разполагате с каймак, може да използвате и сметана, но задължително тя да бъде с висока масленост (поне 40 %).

Разбийте при тях яйцата и олиото до получаване на пяна. Смесете сухите съставки при течните и оставете за поне 15 минути.

Изпечете палачинките от двете страни в тиган с незалепващо дъно. Важно е да не ги печете на много силна степен, защото ще изгорят бързо.

Топлите палачинки намажете обилно с масло.

Палачинките Галеник са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: