Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Канелени бутер охлювчета с кафява захар

Канелени бутер охлювчета с кафява захар

Канелени бутер охлювчета с кафява захар
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Поднесете канелените бутер охлювчета с кафява захар и с чаша ароматно горещо кафе"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 к.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • белтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете ореховите ядки. Смесете ги в купа заедно с кафявата захар, канелата и настъргана лимонова кора. Размесете до еднородност.

Размразете бутер тестото. Разгънете го и леко разточете. Нарежете го по дължина на три ленти. Поръсете обилно с приготвената плънка.

Навийте всяка лента руло и нарежете на малки рулца.

Застелете дъното на тава с домакинска хартия за печене.

Наредете охлювчетата с разреза нагоре на разстояние едно от друго. Намажете с белтък и поръсете с кафява захар.

Печете в загрята фурна на 200 градуса до златист загар.

Поднесете канелените бутер охлювчета с кафява захар с чаша ароматно кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
супер са
07.12.2020 20:41
2