Начин на приготвяне
Нарежете праза и кромида на ситно и ги запържете в олиото (в дълбок тиган).
Добавете добре измития и отцеден спанак (аз не го режа). Овкусете с подправките (пушен червен пипер, кимион и сол) и задушете за 1-2 мин.
След това прибавете ориза, разбъркайте и залейте с горещата вода.
Захлупете и оставете на среден огън до готовност на ориза (разбърквайте от време на време).
Щом оризът стане готов, добавете нарязан на кубченца кашкавала, разбъркайте и снемете от огъня вкусното ризото.
Поширайте яйцата в тенджерка/касеролка:
Напълнете съда с вода до средата. Добавете 1 с.л. оцет и оставете да заври. След това счупете едно по едно яйцата и ги поширайте за ~ минута.
Запържете червения пипер в маслото.
Поднесете порция от ризотото с 1 поширано яйце и залято с масло и червен пипер.
Да ви е вкусно с това спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал.
Коментари