Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с ябълки и круша

Пай с ябълки и круша

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Пай с ябълки и круша
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
20/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Не оставяйте ябълките и крушите да седят в купата на масата, а просто ги включете в рецептата за този страхотен пай"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • круша - 1 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • олио - 50 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • чаени бисквити - 1 опаковка
  • краве масло - 125 г
  • канела
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките и крушата се режат на тънко или може да ги настържете.

Яйцата се разбиват със захарта.

След като са разбити хубаво, се добавя бакпулверът, ванилията, олиото и брашното.

В тавата се разтапя кравето масло.

В тавата с разтопеното масло се редят бисквитите.

Върху бисквитите се редят нарязаните или настърганите ябълки и крушата. Поръсват се леко с Канела.

Отгоре се залива с разбитата яйчна смес.

Ябълковият пай се пече в предварително загрята фурна на 150-180 градуса за около 20-30 минути.

След като е изпечен паят, се оставя да изстине малко, и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: