Торта Зимна Роза

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Торта Зимна Роза
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Вашата красива зимна роза, която някак ни напомня за историята на Красавицата и Звяра, само че при нас розата е невероятно вкусна торта"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 350 г
  • амонячна сода - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - около 600 г
  • лимонада - 200 мл
  • ванилия - 2 пакетчета
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 50 или 60 г
  • ванилия - 1 бр.
  • За измазването
  • краве масло - 1/2 ч.ч. на стайна температура
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За украсата
  • фондан - различни цветове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Яйцата се разбиват заедно със захарта.

Към получената смес прибавяме амонячната сода и ванилията. Разбиваме хубаво с миксер.

Добавя се олиото и лимонадата и се разбива до получаването на еднородна смес.

След това по малко се добавя брашното. Разбива се или се бърка с лъжица до получаването на еднородна смес.

Готовата смес се разделя на четири равни части. Блатовете се пекат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Готовността на блата се проверява с клечка за зъби. Ако при ваденето клечката за зъби е суха, значи блатът е готов.

Същата процедура се повтаря и с останалите три блата.

Готовите блатове се оставят да изстинат. Трябва да са напълно изстинали при сглабянето на празничната торта.

За крема:

900 мл прясно мляко се изсипват в тенджера и се слагат на котлона да заври. Към него се добавя и захарта.

В отделен съд се смесват брашното и ванилията. Постепенно към брашното се изсипват 100 мл прясно мляко при непрекъснато бъркане.

Бърка се до получаването на еднородна смес.

След като млякото заври получената смес се изсипва към него. Изсипвайте бавно и при непрекъснато бъркане.

След това се оставя кремът да поври малко, като се бърка постоянно.

Когато крема е готов, се сглобява тортата. Редуват се ред блат, ред крем. Така, докато свършат продуктите.

Сглобената торта се оставя на студено да стегне.

След като е стегнала тортата, се изрязва малко в горната и долната част, за да заприлича на торта.

Приготвя се масленият крем от изброените продукти и се измазва оформената торта.

След това торта Зимна Роза се украсява с фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: