Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Роза за 8-ми март

Торта Роза за 8-ми март

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Торта Роза за 8-ми март
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
06/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
300 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
360 мин.
Порции
10
"За всички майки по света - най-вкусната торта роза за 8 март"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 16 броя
  • олио - 12 с.л.
  • захар - 36 с.л.
  • брашно - 40 с.л.
  • ванилия - 4 пакетчета
  • портокалова кора - 4 с.л. настъргана
  • За крема
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • захар - 150 - 180 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - 300 г
  • желатин - 1 пакетче
  • За измазването
  • краве масло - 150 г
  • пудра захар - 250 - 300 г
  • За украса
  • фондан - червен и зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази торта]ви трябват общо четири блата. Всеки блат се приготвя по този начин:

В купа се разбиват четири яйца с девет супени лъжици захар. Разбиват се с миксер на висока скорост. Когато яйцата побелеят, се прибавя ванилията, една супена лъжица настъргана портокалова кора и три супени лъжици олио. Разбива се хубаво и се спира миксерът. След това постепенно се прибавят десет супени лъжици брашно. Разбърква се хубаво. Готовата смес се изсипва в кръгла тава, която е застлана с хартия за печене. Леко се заравнява отгоре.

Пече се на 180 градуса за около 20 минути. Готовността се проверява с клечка за зъби. Ако по клечката остава от сместа, значи не е готов.

Това се повтаря още три пъти. Трябва да изпечете четири блата.

След това се приготвя кремът.

В тенджера се слагат 700 мл прясно мляко да се затопли. В малка купичка се разбиват яйцата, захарта, брашното и ванилията. Разбъркват се. След това се прибавят 100 мл прясно мляко и се разбърква, за да се получи еднородна смес.

Когато млякото се затопли, се изсипва тази смес в него, като се бърка постоянно. Домашният крем се бърка постоянно, докато се сгъсти, но не много. Малко преди да се свали от котлона, се прибавя и пакетчето желатин.

След това се отстранява от огъня. Към готовия крем се прибавя и сметаната. Разбърква се хубаво.

Всеки един блат се набожда с вилица. Слага се един блат-крем. След това пак блат и така. Завършва се с блат.

Сглобената торта се слага във фризера. Аз я държах там за около 2 - 3 часа, но и 1 час е достатъчен.

След това се вади от фризера и се изрязва с остър нож, да се оформи. Качила съм снимка да видите как трябва да я изрежете.

Когато е оформена, се приготвя масленият крем. Той се приготвя, като се разбиват с миксер кравето масло и пудрата захар. С този крем се измазва хубаво тортата.

Украсата:

Червеният фондан се разточва и се изрязват кръгове. Започва се от по-малки към по-големи. Всеки кръг се реже на две и се реди върху тортата. Започва се от средата. Всяко кръгче фондан се оформя по начин, по който да се доближава до листата на розата. Те се редят, така че да приличат на роза.

После се изрязват листа от зеленият фондан. Слагат се отстрани на розата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Много труд и въображение са изразходени за тази рецепта. Уникална е. Почна дами се върти идеята да я направя за рождения ден на майками.
03.03.2020 23:06
Иивинка
Иивинка
Уникална торта!
01.03.2020 22:14
ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Поздравления! :) Тортата изглежда страхотно, направо да те е жал да я разрежеш.
06.03.2018 16:37