Зехтинов сос за паста с праз и скариди

21/11/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете кравето масло. Сложете скаридите и пържете, докато променят цвета си.

Налейте рома и запалете със запалката. Като се изпари алкохолът, огънят сам ще изгасне. Извадете и заделете.

В същия тиган запържете аншоата. Тя ще се разтопи, но ще придаде аромат. Сложете праза, предварително измит и нарязан на лентички.

Добавете доматите и пържете, докато омекнат. Върнете скаридите и разбъркайте ароматния сос за паста. Пресовайте чесъна или нарежете на дребно.

Изчакайте една минута и изключете зехтиновия сос за паста с праз и скариди.

Купа миксер с двоен капак - 2 литра-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак - 2 литра
8.50 лв.
6.54 лв.
Виж ››

Много удобна купа миксер, в която може да забърквате чудни здравословни напитки, сладки и солени смеси или други заготовки. С голяма вместимост и капак, която предпазва от разпръскване, купата може да се ползва с пасатор или миксер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар