Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на тънки пържоли. Оваляйте ги първо в пшеничното брашно, което предварително сте овкусили със сол и черен пипер.
Потопете ги в разбитите яйца една по една и накрая оваляйте в царевичното брашно. Наредете пържолите в тава, намазана с 2 с.л. олио, и ги полейте на тънка струя с останалото.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 20 минути.
През това време си пригответе сметановия сос за пържолите. В малко олио запържете ситно нарязаните лук и чесън, леко посолете.
Прибавете бульона и след 5 минути налейте сметаната, след като се посгъсти, прибавете половината настърган кашкавал.
Залейте пържолите със соса и поръсете с останалия кашкавал и ситно нарязания магданоз. Запечете запеканката с пилешко до златиста коричка отгоре.
Запеканката с пилешки гърди в сметанов сос е любимо ястие на цялото семейство!