Начин на приготвяне
Обвийте продълговата форма за терин със стреч фолио. Разбийте сладкарската сметана с миксер на гъст крем.
Добавете заквасената сметана, крема сиренето и разтворения желатин по указания на пакета начин. Разбъркайте до хомогенност отново с миксера.
Сложете един пласт от крема на дъното на формата. Наредете ред савоярди, предварително потопени в топло нес кафе. Сложете още един пласт от крема.
Върху крема намажете с боровинковото сладко и пак крем. Наредете втори ред бишкоти.
Завършете с крем.
Оставете ароматния сладък терин в хладилник за около два часа.
Внимателно обърнете терина с помощта на чиния и отстранете фолиото. Настържете останалите бишкоти с помощта на ренде и поръсете повърхността.
Сладкият терин със савоярди и боровинково сладко е готов, нарежете и поднесете!