Начин на приготвяне
Разбийте сметаната до гъста консистенция.
Разтворете желатина в студена вода до набъбване. Загрейте желатина /без да завира/ и го изсипете в сметаната, като отделите 2 с.л. от желатина за поливане на плодовете. Разбъркайте до хомогенност.
Покрийте стените на форма за терин със стреч фолио, като оставите висящи крайчета.
Изсипете половината от сметаната в терина. Потопете бишкотите в прясното мляко и ги наредете върху сметаната. Притиснете.
Поръсете ред от горските плодове.
В останалата част от сметаната добавете течния шоколад и разбъркайте.
Изсипете шоколадовата смес, заравнете и покрийте с фолиото.
Поставете терина в хладилник за 3-4 часа.
Преди сервиране, обърнете терина в подходяща чиния, отстранете внимателно фолиото, поръсете повърхността с горски плодове и полейте с желатин. Ако отделеният желатин се е желирал, затоплете леко съда.
Гарнирайте с ментови листенца.
Сладкият терин с горски плодове е готов.