Бабините курабийки Таралежки

Бабините курабийки Таралежки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
10k
18
22/11/2020
"Винаги имаме скрит запас от бабините таралежки във фурната - една след друга тавите се пекат"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 722
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете и разбъркайте добре яйцата, захарта, олиото, настърганата портокалова кора и киселото мляко. Прибавете пресятото брашно заедно с бакпулвера и замесете меко тесто за курабийки.

От тестото оформете топчета, които да са с големината на голям орех. Всяко топче потапяте в смелите орехи и подреждате в тава, постлана с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете домашните курабийки за около 15-20 минути, до златист цвят.

Невероятно бързи, пухкави и много вкусни бабини курабийки Таралежки от моето детство!

Страхотни сладки с орехи!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар