Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Бумус - хумус от бял боб и тахан

Бумус - хумус от бял боб и тахан

Бумус - хумус от бял боб и тахан
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
19 мин.
"Привкус от Ориента с хумус от бял боб и тахан - поднесете като апетитна разядка или гарнитура"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч. сварен или от консерва/буркан
  • сусамов тахан - 2 - 3 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. равна
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • кориандър - 1 щипка  (подправка, а не листа)
  • джинджифил - 1/4 ч.л. на прах
  • хималайска сол - на вкус
  • лимонов сок - около 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба (сварен или от консерва/буркан), изцеден от излишна вода, сипваме в каната на мощен блендер или нутри булет.

Прибавяме сусамовия тахан и подправките - кимион, черен млян пипер, кориандър, джинджифил на прах, хималайска сол, както и лимоновия сок.

Блендираме до хомогенна смес (ако е необходимо, по време на смилането, за да помогне на блендера да се движи нормално, може да добавим малко вода или лимонов сок или сок от боба).

Поднасяме хумуса към препечени пълнозърнести филийки или като гарнитура - разядка към ориенталско ястие.

Бумус - чудесен хумус от боб!  

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: