Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Необикновена постна лазаня

Необикновена постна лазаня

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Необикновена постна лазаня4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за лазаня
  • светлата плънка
  • картофи - 10 бр., средно големи
  • гъби - към 300 грама
  • лук - 1/2 глава
  • олио
  • сол
  • за червената плънка
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • пиперки - 1 бр. червена или зелена
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • боб - 1 консерва в доматен сос
  • домати - 1 консерва или 3 броя нарязани, по - меки
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • черен пипер
  • босилек
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и обелват. Намачкват се на пюре.

Лукът и гъбите се нарязват на по-дребно и се запържват в сгорещено олио с малко сол. Когато омекнат гъбите и повечето от отделилата се течност се изпари, се прибавя към тях картофеното пюре и сол на вкус и се разбърква добре. Сваля се от котлона.

Доматеното пюре се залива с 1 ч.ч. гореща вода и се разбърква.

Морковите, лукът и пиперката се нарязват и се запържват в сгорещено олио.

Добавя се разреденото доматено пюре и виното. Оставя се за няколко минути на слаб огън.

Добавят се двете консерви и подправките.

Царевичното нишесте се размива с 3 с.л. вода и се прибавя към червената плънка. Разбърква се и се оставя още няколко минути на котлона, докато се сгъсти.

За реденето на лазанята най-отдолу се слага малко от червената плънка. След това се нарежда 1 ред от корите и следва още от червената плънка. Отгоре пак 1 ред кори и част от бялата плънка. Така се реди до края, като най-отгоре трябва да се завърши с бяла плънка.

Вегетарианската лазаня се покрива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 - 220 градуса фурна за около 30 минути. След това се маха фолиото и се връща необикновената постна лазаня във фурната, докато се запече отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: