Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте зехтин в тиган и добавете всички зеленчуци (ситно нарязани), задушете ги за няколко минути. Оставете ги в едната страна на тигана.
Леко запечете сьомгата от двете страни за 2 минути, след което сипете бульона и покрийте да се задушава за още 3-4 минути. Извадете сьомгата и оставете зеленчуците да се задушават до омекване (почти докато течността се абсорбира).
Леко намачкайте зеленчуците заедно със сьомгата. Смесете маскарпонето с жълтъците и цялото яйце, овкусете със сол и черен пипер. Добавете към сместа лимоновата кора и пармезана.
В дъното на съда, в който ще редите корите, сипете малко от зеленчуковия бульон (отделете си предварително), за да стане лазанята по-сочна.
Започнете да редите корите (може леко да ги сварите предварително), след това добавете от сместа с маскарпонето и редувайте така. Ако не сварите корите, на всеки пласт може да сипвате по-малко бульон.
Лазанята не трябва да бъде с повече от три реда кори. Отгоре поръсете с още пармезан, сложете във фурната и запечете.
Коментари