Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с бекон

Лазаня с бекон

Лазаня с бекон
Снимка: Кристина Александрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Богата лазаня с бекон, на която всички у дома ще се зарадват"

Необходими Продукти

  • За пълнежа
  • бекон - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 300 г
  • червено вино - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • босилек - 1 - 2 с.л. ситно накълцан
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - на вкус
  • кори за лазаня - 1 пакет
  • бешамел
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам бекона на дребно и го задушавам заедно със зеленчуците за 1-2 минути.

След това прибавям виното и оставям да изкъкри на слаб огън.

След като почти всичката течност се изпари, слагам доматеното пюре, захарта и подправките, бъркам за 2-3 минути и дърпам от огъня.

На дъното на тавичка, първо, слагам малко от соса Бешамел, нареждам от корите за лазаня, слагам от плънката с бекон, пак сос Бешамел и най-накрая настърган кашкавал...

Така повтарям, докато напълних тавата, последен ред кори, плънка, Бешамел, кашкавал...

Пека сочната лазаня на 180°C до хубав златисто кафяв загар.

Уникална лазаня с бекон - дано ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: