Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Солени палачинки с тиква и пармезан

Солени палачинки с тиква и пармезан

Солени палачинки с тиква и пармезан
Снимка: Кристина Александрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мътеница - 400 мл
  • тиква - 200 г пюре
  • чедър - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърквате продуктите - яйца, сол, захар, мътеница. Постепенно сипвате и бъркате брашното с объркания бакпулвер в него, пюрето от тиква, чедъра, пармезана, така че да получите гъста смес като боза.

В нагорещен тиган печем палачинките с тиква (на средна температура, за да не изгорят). Ползвайте тиган с незалепваща повърхност, слагайте по един черпак, не разливате сместа, оставяте я да си се разстели сама.

Обръщате, когато видите балончета от горната страна. Аз сервирах солените палачинки с яйца на очи, пържен бекон и дребно нарязан зелен лук.

Вкусни солени палачинки с тиква и пармезан!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: