Начин на приготвяне
Изсипете бялото брашно в подходящ съд. Овкусете с щипка сол.
Отделете и накълцайте листенцата на стрък прясна мащерка. Добавете към брашното.
След това настържете пармезана или друг вид твърдо сирене и прибавете. Сипете супена лъжица зехтин.
Започнете да омесвате, като добавяте постепенно вода. Ще са ви необходими около 80 мл вода.
Набрашнете плота и размесете леко. След това разточете на тънък лист с дебелина от 2 мм и нарежете крекерите в желаната от вас форма.
Преместете в тава покрита с лист хартия за печене. Поръсете с морска сол и направете декоративни дупчици с вилица.
Изпечете солени крекери с пармезан и мащерка за 8-10 минути.
Коментари