Начин на приготвяне
Измийте пилето и го сложете в тенджера с вряла вода. Добавете сол на вкус и оставете месото да се вари на среден огън. Щом започне да се отделя от кокала, изключете котлона и прецедете.
Месото накъсайте на големи парчета, а бульон прецедете.
В друга чиста тенджера загрейте олиото и задушете за няколко минути нарязаните на ситно лук и морков.
Аз лично настъргвам моркова с едро ренде.
Щом зеленчуците започнат да омекват, добавете обелените и нарязани на парчета картофи.
Задръжте още 2-3 минути и добавете лапада, който също сте нарязали на средно ситно.
Прибавете ориза и доматеното пюре. Разбъркайте и налейте от пилешкия бульон в селската манджа.
Подправете със червен и черен пипер.
Добавете също сол по ваш вкус и предпочитания към пиле с лапад и картофи.