Пиле с лапад и картофи

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Пиле с лапад и картофи
Снимка: Аника Войт
1 / 2
24/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И едно време си хапвахме пиле с лапад и картофи, и сега отново приготвяне ястието с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лапад - 300 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 с.л (равна, без връх)
  • доматено пюре - 1 с.л
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го сложете в тенджера с вряла вода. Добавете сол на вкус и оставете месото да се вари на среден огън. Щом започне да се отделя от кокала, изключете котлона и прецедете.

Месото накъсайте на големи парчета, а бульон прецедете.

В друга чиста тенджера загрейте олиото и задушете за няколко минути нарязаните на ситно лук и морков.

Аз лично настъргвам моркова с едро ренде.

Щом зеленчуците започнат да омекват, добавете обелените и нарязани на парчета картофи.

Задръжте още 2-3 минути и добавете лапада, който също сте нарязали на средно ситно.

Прибавете ориза и доматеното пюре. Разбъркайте и налейте от пилешкия бульон в селската манджа.

Подправете със червен и черен пипер.

Добавете също сол по ваш вкус и предпочитания към пиле с лапад и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: