Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Броколи пица

Броколи пица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Броколи пица
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пицата с броколи е един чудесен нисковъглехидратен вариант, с който да заместите вашата толкова любима, но много калорична храна"

Необходими Продукти

  • броколи - 400 г, само розичките, без кочана
  • моцарела - 250 г полузряла, настъргана
  • пармезан - 80 г смлян на прах
  • чесън - 4 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Розичките от броколи се измиват и подреждат в тавичката на фурната.

Скилидките чесън се нарязват на кръгчета и се завиват в леко подмазнено алуминиево фолио. Слагат се в тавата при броколите и всичко се запича за 15 минутки в загрята на 220 градуса фурна.

Когато запечените зеленчуци поизстинат се слагат 350 г от тях в блендер заедно с 125 г от моцарелата, 50 г от пармезана и двете яйца. Вместо полуузряла моцарела може да се използва и нашият български кашкавал, гауда или ементал.

Добавя се и малко сол и всичко се смила за секунди на средни обороти.

Сместа се разстила в тава покрита с хартия за печене във форма на пица. Дебелината и трябва да е 0.8-1 см. Заравнява с обратната страна на лъжица.

Блатът за пицата се изпича в загрята на 250 градуса фурна за 15 минути. Изважда се и се поръсва с останалите сирена. 50-те грама броколи на малки розички се подреждат отгоре и накрая се слага филираният чесън.

Тавата се връща във фурната за кратко докато моцарелата се разтопи.

Броколи пицата се поднася топла и се поръсва със останалия пармезан.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: